Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coronavirusul din China | 56 de morţi, 2.000 de persoane contaminate, oraşe în carantină. Coronavirusul se transmite şi în perioada de incubaţie

56 de morţi şi peste 2 mii de îmbolnăviri este cel mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze în legătură cu noul tip de coronavirus. Potrivit ministrului chinez al Sănătăţii, virusul se răspândeşte tot mai repede şi este contagios şi în faza de incubaţie, adică înainte ca persoanele infectate să prezinte simptome. Noi cazuri de îmbolnăvire au fost rapoarte în Canada şi SUA, în timp ce în Europa deocamdată rămân confirmaţi doar cei trei pacienţi din Franţa.

Epidemia a ajuns deja în Europa şi în Australia, în pofida măsurilor luate de autorităţi pentru a încerca să limiteze propagarea infecţiilor.

Începând de luni, agenţiile de turism chineze nu vor mai putea să vândă rezervări hoteliere şi sejururi în grup, a anunţat postul public de televiziune chinez - CCTV.

Această criză s-a produs în sezonul sărbătorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, când cetăţenii acestei ţări călătoresc în număr foarte mare, profitând de cele şapte zile de vacanţă pentru a fi alături de familiile lor.

Oficialii chinezi din Sănătate afirmă că noul virus este contagios chiar şi în perioada de incubaţie care durează până la 2 săptămâni. Între timp, cercetătorii chinezi afirmă ca au reuşit să izoleze noua tulpină de coronavirus şi lucrează deja la un vaccin. Oficialii rămân însă precauţi.

Autobuzele regionale nu mai intră în marile oraşe, inclusiv la Beijing.

Reînceperea şcolii după vacanţa de Anul Nou a fost amânată, iar oamenii sunt sfătuiţi prin SMS să se salute fără să dea mâna unul cu altul. Între timp a apărut primul caz de îmbolnăvire în Canada iar în SUA un al treilea pacient a fost izolat în California.

În Europa rămân confirmate doar cele 3 cazuri din Franţa.

Mai multe state, printre care Japonia, SUA şi Marea Britanie iau în calcul evacuarea, la cerere, a propriilor cetăţeni din Wuhan. Deocamdată monitorizează situaţia.

La Wuhan autorităţile au trimis de urgenţă aproape 2 mii de medici şi asitente pentru a ajuta la tratarea miilor de bolnavi. Se construiesc şi 2 spitale, cu o mie respctiv 1300 de paturi, unul care să fie gata până la sfârşitul săptămânii viitoare, celălalt până la jumătatea lunii februarie.

Similare
RECOMANDĂRI