COVID-19: Polonia anunţă o interdicţie generală de circulaţie
Vizualizari:

COVID-19: Polonia anunţă o interdicţie generală de circulaţie

Polonia a urmat marţi exemplul Germaniei interzicând prezenţa în spaţiul public a mai mult de două persoane împreună, cu excepţia familiilor, şi a limitat drastic deplasările populaţiei pentru a combate răspândirea coronavirusului, transmite Agerpres.

''Luăm această decizie pentru a câştiga timp'', a declarat la o conferinţă de presă premierul Mateusz Morawiecki. ''Să câştigăm timp pentru noi toţi, pentru a pregăti mai bine serviciile medicale, pentru a pregăti noi locuri (în spitale) şi noi spitale. Vrem să devansăm cursul lucrurilor în cazul în care scenariul rău se realizează'', a explicat el.

Astfel, deplasările populaţiei trebuie să se reducă la traseul între domiciliu şi locul de muncă, la ieşirile pentru cumpărături de primă necesitate sau pentru motive medicale. Manifestările religioase, inclusiv slujbele şi înmormântările, se pot desfăşura în prezenţa a maxim cinci persoane.

Noile măsuri, aplicabile până pe 11 aprilie, survin după o altă serie decisă în 14 martie, când a fost suspendat complet traficul aerian, atât extern cât şi intern, au fost închise frontierele pentru străini şi s-a instituit regula carantinei pentru toţi polonezii veniţi din străinătate, fiind de asemenea închise centrele comerciale, barurile, restaurantele, şcolile şi universităţile.

Polonia, ţară cu circa 38 de milioane de locuitori, avea marţi confirmate 799 cazuri de infectare cu coronavirus, cu 50 mai multe faţă de ziua precedentă, dintre care 9 decese.
Similare
RECOMANDĂRI