Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cozi la benzină în ţara petrolului, Venezuela. Este efectul sancţiunilor impuse de SUA regimului Maduro

În Venezuela, ţara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, sunt cozi care se întind pe kilometri la staţiile de benzină. Sancţiunile impuse de Statele Unite, din cauza regimului Nicolas Maduro, au început să producă efecte. Ca să prindă benzină, cei cu dare de mână, plătesc aproape 4 dolari, adică mai mult de jumătate din salariul minim, pentru un loc mai în faţă.

Maracaibo, unul dintre cele mai mari oraşe din nord-estul acestei ţări latino-americane, este paralizat. Toată lumea aşteaptă cu zilele să îşi facă un plin.

În Venezuela, litrul de benzină costă cam cinci cenţi, dar nu se găseşte. De o săptămâna, de când s-au terminat stocurile, au apărut cozile interminabile.

Un plin ajunge să coste şi 20 de dolari pe piaţă neagră. Furioşi, şoferii se plâng că poliţia profită de pe urmă lipsurilor şi tolerează specula.

Nu dau vina însă pe Statele Unite, care au impus recent noi sancţiuni economice împotriva regimului condus de Nicolas Maduro.

Administraţia Trump, alături de mai multe state europene, printre care şi România, l-au recunoscut pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, drept preşedinte legitim al Venezuelei.

Din cauza acestor măsuri, rafinăriile din ţară cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, stau. Criza carburanţilor este deocamdată moderată în capitala Caracas, unde sunt cozi acceptabile.

Similare
RECOMANDĂRI