Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Criza din Liban ia amploare: Manifestaţiile antiguvernamentale s-au transformat în violenţe

Criza din Liban ia amploare: manifestaţiile antiguvernamentale s-au transformat în violenţe. Mulţimea furioasă a luat cu asalt mai multe ministere şi le-a cerut membrilor guvernului să abandoneze puterea. Ministrul Informaţiilor şi-a anunţat demisia.

In timpul violentelor un politist si-a pierdut viata iar in jur de 200 de manifestanti au fost raniti. Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc impotriva demonstrantilor violenti care atacat scutierii cu pietre si fumigene. Mai multe ministere au fost luate cu asalt iar cladirea Asociatiei Baniclor Libaneze a fost devastata. Zeci de oameni au pătruns în ministerul de externe şi au dat foc portretului presedintelui Michel Aoun. considerat simbolul clasei politice pusa sub acuzare acum de populatie.

"Am pierdut tot! Casele noastre? Le-am pierdut! Toate ni se întâmplă numai nouă. Am 28 de ani şi ce viitor am eu? Nimic, nimic".

Premierul Hassn Diab a declarat ca singura solutie de iesire din criza politica este organizarea de alegeri anticipate. Ambasada Statelor Unite a dat publicitatii un comunicat in care afirma ca demonstrantii au dreptul la proteste pasnice si cere tuturor celor implicati sa se abtina de la violenta. Poporul libanez merita lideri care sa-i asculte cererile şi să ia măsurile necesare pentru a răspunde solicitărilor cu transparenţă.
Similare
RECOMANDĂRI