Cum vrea Pentagonul să evite atacurile cibernetice
Sursa foto:Descopera Vizualizari:

Cum vrea Pentagonul să evite atacurile cibernetice

Departamentul american al Apărării a iniţiat eforturi pentru dezvoltarea unui sistem online destinat angajaţilor care să fie izolat de Internet, astfel încât hackerii din state precum Rusia şi China să nu mai obţină acces la reţeaua proprie.

Potrivit unui răspuns obţinut în baza Legii privind accesul la informaţii publice, Pentagonul a angajat firme private care să dezvolte un produs cu stocare pe servere externe (de tip "cloud"), astfel încât traficul online al celor aproximativ trei milioane de angajaţi să fie izolat de Internet, informează Mediafax.
 
În general, dacă un utilizator accesează un link trimis de hackeri, codul infectat cibernetic se transmite apoi în întreaga reţea, permiţând accesarea datelor secrete sau oprirea unor funcţii.
 
Însă, prin folosirea unui browser cu sistem de stocare externă ("cloud"), utilizatorii vor vedea doar o reprezentare video a sesiunii online, traficul desfăşurându-se pe servere din exterior. În cazul unui atac cibernetic, codurile infectate nu vor mai putea ajunge în reţeaua separată a Pentagonului.
 
Potrivit estimărilor Agenţiei pentru sisteme informatice a Pentagonului, reţeaua online a Departamentului american al Apărării se confruntă zilnic cu milioane de email-uri care ar putea conţine coduri pentru lansarea de atacuri informatice.
Similare
RECOMANDĂRI