Decizie surprizătoare la Vatican: Se pregăteşte primirea de femei în rândul Gărzilor Elveţiene
Vizualizari:

Decizie surprizătoare la Vatican: Se pregăteşte primirea de femei în rândul Gărzilor Elveţiene

Noile barăci ale Gărzii Elveţiene de la Vatican, multicolor îmbrăcata trupă de elită ce îl protejează pe papă, vor fi proiectate astfel încât să găzduiască şi femei soldat, chiar dacă nu există aşa ceva la acest moment, a scris duminică un ziar elveţian, citat de Reuters şi de hotnews.ro.

Aproape toată gărzile sunt bărbaţi celibatari ce trăiesc în barăci comune în interiorul Vaticanului. Comandanţii şi soldaţii căsătoriţi stau în apartamente separate.

Toţi membrii gărzii sunt cetăţeni elveţieni.

Proiectul de 50 de milioane de franci elveţieni pentru noile barăci urmează să fie terminat până în 2026 şi va moderniza locul în care stau gărzile cu camere single cu băi private, potrivit publicaţiei SonntagsZeitung.

”De la început a fost important pentru noi ca nou clădire să deservească femei”, a declarat Jean-Pierre Roth, ce care conduce fundaţia ce desfăşoară proiectul.

Permiterea recruţilor de sex feminin va avea nevoie de aprobarea papei.

Preşedintele Fundaţiei Gărzilor Elveţiene Pontificale, organizaţia ce asigură finanţarea, a spus că această măsură ar ajuta la găsirea de recruţi pentru Gărzile Elveţiene ce au 135 de membri şi au nevoie să angajeze circa 30-35 de oameni pe an pentru a menţine numărul.

”Imediat ce vor fi permise gărzile femeie, potenţialul de recrutare va creşte”, a spus preşedintele fundaţiei, Ruth Metzler-Arnold.
Similare
RECOMANDĂRI