Dezertare din lumea lui Putin. Vicepreşedintele Gazprombank a fugit: „Ruşii îmi ucid tatăl. Lupt alături de Ucraina”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dezertare din lumea lui Putin. Vicepreşedintele Gazprombank a fugit: „Ruşii îmi ucid tatăl. Lupt alături de Ucraina”

Igor Volobuev, numărul 2 în Gazprombank, a anunţat că a fugit din Rusia, scrie Moscow Times. Igor Volobuev, unul dintre cei mai importanţi directori ai Gazprombank, a anunţat că a fugit din Rusia, pentru a lupta alături de forţele ucrainene.

„Volubuev, vicepreşedintele Gazprombank, spune că a fugit să lupte alături de ucraineni”, scrie site-ul, „devenind astfel cel puţin al patrulea dintre marii lideri şi reprezentanţi politici de seamă care au părăsit ţara”, scrie mediafax.ro

Potrivit site-ului The Insider, la care face referire şi Moscow Times, Volubuev, originar din oraşul Oktirka, din Ucraina, a spus că nu mai poate „să se uite la ce face Rusia patriei mele. Ruşii îmi ucid tatăl, cunoscuţii, prietenii. Tatăl meu a locuit o lună într-un subsol îngheţat. Oamenii pe care îi cunoscusem toată viaţa mi-au spus să-mi fie ruşine”.

Volobuev, care are 50 de ani şi a lucrat timp de 33 de ani în companii legate de piaţa gazelor din Rusia, a declarat că a părăsit Rusia pe 2 martie şi s-a alăturat forţelor de apărare teritoriale ucrainene.

„Putin este o crimă”, a spus el. „Dar nu Putin este cel care comite acele crime, care fură totul, chiar şi toaletele, cel care violează femeile, ci ruşii. Şi am şi partea mea de responsabilitate: îmi va fi ruşine pentru tot restul vieţii." „Nimeni nu ştia de evadarea mea la Moscova”, a spus Volobuev, care a vorbit şi despre moartea misterioasă a fostului vicepreşedinte al Gazprombank, Vladislav Avaev, la Moscova şi a managerului Novatek, Sergej Protosenia, în Spania.

„Nu cred că a fost deloc o sinucidere”, a spus el pentru site-ul liga.net: „Ştiau prea multe”. La sfârşitul lunii martie, Anatolij Chubais, fostul vicepremier al lui Boris Elţîn, a fugit din Rusia. Prim-vicepreşedintele consiliului de administraţie al Sberbank, Lev Khasis, şi directorul general adjunct al Aeroflot Andrei Panov au fugit şi ei, de asemenea.
Similare
RECOMANDĂRI