Doi soldaţi ucraineni ucişi şi zece răniţi în regiunea Doneţk. Rebelii proruşi trag cu artilerie grea şi lansează mine din dronă
Vizualizari:

Doi soldaţi ucraineni ucişi şi zece răniţi în regiunea Doneţk. Rebelii proruşi trag cu artilerie grea şi lansează mine din dronă

Doi soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi zece răniţi sâmbătă, pe linia frontului cu separatiştii proruşi în estul ţării. Rebelii au folosit artilerie de calibru greu, lansatoare de rachetă şi mine lansate din drone, a transmis armata ucraineană.

Cel puţin 52 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul anului, comparativ cu 50 anul trecut, potrivit unui bilanţ pe baza unor surse oficiale, realizat de AFP şi preluat de Agerpres.

În rândul separatiştilor, peste 30 de combatanţi au fost declaraţi morţi începând din ianuarie.

Rebelii au tras sâmbătă asupra unor poziţii ucrainene cu ajutorul sistemului de artilerie de calibru greu şi a lansatoarelor de rachetă şi le-au bombardat cu mine lansate din drone, a precizat armata ucraineană într-un comunicat.

Majoritatea atacurilor au avut loc în regiunea Doneţk, conform comunicatului.

Ucraina este în conflict din 2014 cu separatiştii în regiunile Doneţk şi Lugansk, un război izbucnit la scurt timp după anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea şi care a făcut peste 13.000 de morţi.

Rusia a afirmat întotdeauna că nu îi înarmează pe separatişti, în ciuda numeroaselor elemente care au arătat că sunt trimişi militari şi sunt livrate arme pentru a-i susţine.

După un armistiţiu în mare parte respectat în a doua jumătate a lui 2020 între Kiev şi separatişti, tensiunile s-au amplificat în acest an între Ucraina şi Rusia, în special prin manevre ale Moscovei implicând aproape 10.000 de soldaţi ruşi la frontierele ucrainene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că o invadare a ţării sale de către Rusia este posibilă. "O escaladare puternică din partea Rusiei este cel mai rău lucru care se poate întâmpla. Din păcate, există un astfel de risc", a declarat el la un forum internaţional la Kiev.

Similare
RECOMANDĂRI