Donald Trump lansează un apel la calm, în timp ce Congresul se pregăteşte să îl pună sub acuzare pentru că a încurajat asaltul împotriva Capitoliului
Vizualizari:

Donald Trump lansează un apel la calm, în timp ce Congresul se pregăteşte să îl pună sub acuzare pentru că a încurajat asaltul împotriva Capitoliului

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a lansat miercuri un apel la calm către ''toţi americanii'', în condiţiile în care se aşteaptă noi manifestaţii pe teritoriul american, informează AFP şi Reuters.

"Vă cer: fără violenţă, fără delicte, fără vandalism", a scris Donald Trump într-un scurt comunicat trimis într-un moment în care Congresul se pregăteşte să-l pună sub acuzare pentru că a încurajat asaltul împotriva Capitoliului în urmă cu o săptămână.

"Nu aceasta reprezentăm noi şi nu aceasta reprezintă America. Îi chem pe TOŢI americanii să ajute la aplanarea tensiunilor. Vă mulţumesc", a mai scris Trump.

Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi.

Votul asupra actului de acuzare este aşteptat să aibă loc în jurul orei 15:00 (20:00 GMT) în Camera Reprezentanţilor. Rezultatul votului - care nu suscită mari îndoieli întrucât democraţii deţin majoritatea în Cameră - va marca declanşarea oficială a procedurii de destituire împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA. 
Similare
RECOMANDĂRI