Vizualizari:

Donald Trump: "Trimit mii şi mii de militari puternic înarmaţi şi trupe de poliţie pentru a pune capăt violenţelor, jafurilor, vandalismului şi atacurilor"

Preşedintele Donald Trump mobilizează toate resursele civile şi militare pentru a pune capăt violenţelor care, de aproape o săptămână, zguduie Statele Unite. Azi-noapte, Trump s-a adresat naţiunii şi a spus că trimite mii de militari şi forţe de poliţie pe străzile capitalei Washington D.C. pentru a opri jafurile şi actele de vandalism. Capitala şi alte oraşe arătau ca un teatru de război, cu mii de oameni în stradă, în pofida restricţiilor de circulaţie.

Numeroşi protestatari s-au adunat în zonele adiacente Casei Albe. Chiar în timp ce preşedintele Donald Trump se adresa naţiunii, se auzeau bubuiturile proiectilelor cu gaze lacrimogene.

Trump a spus că este revoltat de moartea lui George Floyd şi că se va face dreptate. "Justiţie, nu haos", promite preşedintele american, precizând că nu pot fi tolerate vandalismul, distrugerile şi vărsarea de sânge nevinovat - acestea sunt "acte de terorism domestic".

De altfel, după intervenţia de la Casa Albă, Trump a mers pe jos la Biserica anglicană "Sfântul Ioan", numită şi "Biserica preşedinţilor", care fusese incendiată de protestatarii violenţi.

Înainte de sosirea lui Trump la edificiul vechi de 200 de ani, zona fusese degajată cu gaze lacrimogene şi trupe călare. Mai mulţi lideri ai comunităţii afro-americane au condamnat violenţele şi au atras atenţia că ceeea ce se întâmplă acum nu are nicio legătură cu George Floyd. Inclusiv fratele lui a condamnat acţiunile anarhiştilor.

Sunt multe semne de întrebare legate de cei care comit violente. Unii ar fi venit din alte state, tocmai pentru a incita la acte de vandalism. În plus, potrivit mai multor jurnalişti locali, în diverse oraşe unde au fost distrugeri mari, pe trotuar erau stive de cărămizi, deşi în zonă nu erau niciun fel de lucrări de construcţii.

Similare
RECOMANDĂRI