După retragerea producătorilor occidentali, industria auto din Rusia se întoarce cu 30 de ani în timp
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După retragerea producătorilor occidentali, industria auto din Rusia se întoarce cu 30 de ani în timp

Industria auto din Rusia se întoarce cu 30 de ani în timp. Asta, după ce Moscova a anuntat decizii absurde, menite să scoată sectorul din criza profundă în care se află.

Astfel, Federaţia Rusă a decis să permită fabricarea şi vânzarea de automobile fără să mai ţină cont de normele de poluare internaţionale, dar şi fără ABS, sistemul de asistenţă la frânare şi sistemul de de control al stablităţii, scrie profit.ro.

Sunt standarde folosite pe maşini care nu se mai fabrică de zeci de ani. De aceste măsuri va beneficia şi compania Avtovaz, deţinută de Renault Group, care produce automobile Lada.

Sancţiunile Occidentului au creat un blocaj în sectorul auto din Rusia şi a devenit imposibil de produs automobile cu echipamente sofisticate, electronice, inclusiv cele care controlează nivelul de emisii ale motorului.

Ca solutie, Rusia renunţă la aceste prevederi. Măsurile vor avea caracter temporar, până la finalul acestui an şi se vor aplica doar companiilor cu peste cinci mii de angajaţi. Rusia a adoptat încă din 2016 legislaţia care limitează emisiile la un nivel echivalent cu Euro 5, în timp ce normele de poluare Euro Zero au fost interzise din 2002.

Similare
RECOMANDĂRI