Emmanuel Macron, după ce a fost reales: „Anii ce vin nu vor fi liniştiţi, vor fi istorici, dar vom scrie istoria împreună”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Emmanuel Macron, după ce a fost reales: „Anii ce vin nu vor fi liniştiţi, vor fi istorici, dar vom scrie istoria împreună”

Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a mulţumit francezilor duminică seară pentru că l-au reales pentru încă cinci ani în funcţia de preşedinte şi a spus votul alegătorilor care au ales să blocheze venirea lui Marine Le Pen la Elysee „îl obligă pentru anii care vor urma”. Macron a precizat şi că va fi „preşedintele tuturor”, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, liderul de la Elysee a defilat pe lângă Turnul Eiffel împreună cu soţia sa Brigitte şi înconjurat de o mulţime de copii, în timp ce cânta imnul UE (Oda bucuriei a lui Beethoven). Înainte de a ajunge la scenă ca să-şi susţină discursul, Macron s-a oprit să facă poze cu susţinătorii şi să dea mâna cu aceştia.

Emmanuel Macron şi-a început apoi discursul victoriei mulţumind susţinătorilor săi şi poporului francez. „Majoritatea dintre voi au ales să aibă încredere în mine”.

„După cinci ani de crize excepţionale, azi, pe 24 aprilie 2022, o majoritate mi-a acordat încrederea pentru încă cinci ani.

Ştiu că mulţi în această seară au votat pentru mine pentru a bloca extrema dreaptă şi vreau să le mulţumesc şi lor şi să le transmit că înţeleg datoria care vine odată cu acest vot”, a transmis Macron.

„De asemenea, am un gând şi pentru cei care nu au votat, tăcerea este un răspuns. De acum încolo, nu mai sunt un candidat al unui partid ci sunt preşedintele tuturor. Ştiu că pentru mulţi dintre compatrioţi care au votat pentru extrema dreaptă, înţeleg supărarea şi furia lor şi este responsabilitatea mea să le ofer şi lor răspunsuri”, a mai precizat în faţa susţinătorilor liderul de la Elysee, care devine primul preşedinte după Jacques Chirac ce reuşeşte să fie reale

„Colegi, compatrioţi, aţi ales azi un proiect care este un proiect social, verde, bazat pe muncă, creaţie, un proiect care va elibera orţele noastre culturale, pe cele din educaţie, pe cele profesionale. Acest proiect este unul cu care voi construi cu muncă asiduă în următorii ani. În fiecare zi mă voi asigura că respect pe fiecare dintre voi şi vom construi o societate bazată pe egalitate între femei şi bărbaţi”, a adăugat preşedintele francez.

„Trebuie să fim binevoitori şi respectuoşi faţă de compatrioţii noştri în aceste vremuri de îndoială. Nimeni nu va fi lăsat în urmă. Vom aborda împreună toate provocările care ne aşteaptă. Vom scrie istoriile pentru generaţiile care vor veni şi pentru viitor. Războiul din Ucraina ne arată că trăim vremuri tragice. Anii ce vin nu vor fi liniştiţi, vor fi istorici, dar vom scrie istoria împreună”, a mai transmis Emmanuel Macron. 

Preşedintele francez le-a mai spus alegătorilor că trebuie să abordeze cei 5 ani care urmează împreună şi trebuie să găsească un mod de a face următorii 5 ani mai buni

„Fiecare dintre noi va avea o responsabilitate, fiecare va fi angajat în această luptă, pentru că fiecare va putea conta mai mult decât pe el însuşi: pe poporul francez; este o forţă pe care o iubesc atât de mult şi sunt mândru să îl slujesc în continuare”, a mai spus Macron, încheindu-şi duscursul cu „Trăiască Republica, trăieşte Franţa”. Discursul relativ scurt al preşedintelui francez s-a încheiat în aplauzele suporterilor şi cu imnul Franţei, cântat pe scenă. 

Similare
RECOMANDĂRI