Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”: UE denunţă violenţele din Belarus

TVR MOLDOVA vă prezintă cele mai importante evenimente care au ţinut capul de afiş astăzi, în Uniunea Europeană.

U.E. DENUNŢĂ VIOLENŢELE DIN BELARUS

Uniunea Europeană îndeamnă autorităţile belaruse să renunţe la violenţa împotriva protestarilor nemulţumiţi de rezultatul alegerilor prezidenţiale. Preşedintele Consiliului European şi cel al Comisiei Europene au cerut autorităţilor de la Minsk să elibereze oamenii arestaţi şi să publice rezultatele veridice ale scrutinului prezidenţial, în urma căruia preşedintele Alexandr Lukaşenko, ar fi învins, din primul tur, cu 80 la sută din voturi.

GRECIA CERE U.E. MĂSURI ÎMPOTRIVA TURCIEI

Grecia cere organizarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene. Guvernul de la Atena vrea măsuri împotriva Turciei, care explorează zăcăminte de petrol în zone disputate din estul Mării Mediterane. Ministerul grec de Externe a anunţat că va formula o solicitare pentru o reuniune urgentă a miniştrilor de externe ai UE. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat acum câteva zile reluarea activităţilor de explorare în estul Mării Mediterane după ce Grecia şi Egiptul au semnat un acord de cooperare maritimă.

U.E. AJUTĂ CROAŢIA SĂ SE REFACĂ DUPĂ CUTREMUR

Uniunea Europeană a oferit Croaţiei aproape 90 de milioane de euro pentru a-şi reface infrastructura în urma cutremurului devastator din luna martie. Potrivit Comisiei Europene, e cea mai mare sumă acordată vreodată din Fondul de Solidaritate al UE. Fondul oferă asistenţă financiară statelor UE şi celor aflate în curs de aderare, pentru acoperirea pagubelor provocate de dezastrele naturale grave. Fondul a fost creat în 2002 după inundaţiile devastatoare care au lovit Europa Centrală.

EFORTURILE U.E. DE COMBATERE A PANDEMIEI

Comisia Europeană a mai alocat 128 de milioane de euro pentru noi proiecte de cercetare şi combatere a pandemiei de coronavirus. Suma provine dintr-un fond total de 1,4 miliarde de euro, prevăzut de executivul european pentru dezvoltarea tehnologiilor medicale, care să permită elaborarea diagnosticelor, tratamentelor şi vaccinurilor. UE a mai alocat aproximativ 160 de milioane de euro sprijinind proiecte de cercetare, inclusiv prin intermediul Consiliului european pentru inovare.
 
Similare
RECOMANDĂRI