Exerciţii militare NATO în apropiere de enclava rusă Kaliningrad
Vizualizari:

Exerciţii militare NATO în apropiere de enclava rusă Kaliningrad

Trupe din mai multe state NATO fac aplicaţii comune în nord-estul Poloniei pentru a exersa mijloacele de apărare strategică a unui coridor terestru strategic din apropierea enclavei ruse Kaliningrad, scrie Agerpres, citând thenews.pl.

Ministrul apărării polonez Mariusz Błaszczak a urmărit modul de pregătire a soldaţilor pentru a răspunde potenţialelor ameninţări de-a lungul celor 100 de kilometri ai coridorului Suwałki.

Exerciţiul se desfăşoară în apropierea oraşelor poloneze Olecko şi Augustów şi vizează testarea interoperabilităţii şi a capacităţii de a deplasa eficient trupe şi echipamente militare.

Coridorul Suwałki, care se întinde pe direcţia nord-vest / sud-est, este situat între nord-estul Poloniei şi sudul Lituaniei, iar la capetele sale se află enclava rusă Kaliningrad şi Belarusul.

Polonia şi Lituania, ambele membre ale NATO, au convenit anul trecut să desemneze o brigadă de infanterie pentru a consolida coridorul Suwałki, pe fondul informaţiilor privind suplimentarea mijloacelor militare în regiunea enclavei ruse Kaliningrad. 

Similare
RECOMANDĂRI