Fostul ministru de Externe al României Mircea Geoană, numit secretar general adjunct al NATO
Sursa foto:Digi24 Vizualizari:

Fostul ministru de Externe al României Mircea Geoană, numit secretar general adjunct al NATO

Fostul ministru de Externe al României Mircea Geoană a fost numit de Jens Stoltenberg ca secretar general adjunct al NATO.

Geoană va prelua funcţia în luna octombrie, potrivit unui anunţ al NATO.

Sunt fericit să anunţ numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legăturii transatlantice şi va aduce experienţa sa îndelungată ca om de stat şi diplomat acestui post. El va fi primul român care va deţine această poziţie de rang înalt”, a declarat Stoltenberg.

Îi sunt foarte recunoscător lui Rose Gottemoeller. Aptitudinile ei diplomatice şi expertiza ei în securitate politică au fost de nepreţuit pentru Alianţă, într-un context în care NATO continuă să se adapteze la un mediu de securitate mai impredictibil”, a adăugat el.

"Sunt mândru să fiu desemnat de către Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca următorul Secretar General Adjunct. Este, deopotrivă, o uriaşă provocare şi o oportunitate de a reprezenta interesele Alianţei noastre, care asigură securitatea a peste 1 miliard de cetăţeni. De-a lungul carierei mele diplomatice şi politice am promovat legătura transatlantică şi integrarea euro-atlantică a României. Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziţie-cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaştere a importanţei contribuţii a României în cadrul NATO. Apreciez, în mod deosebit, susţinerea politică şi instituţionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea." a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Similare
RECOMANDĂRI