FOTO/VIDEO. Inundaţii catastrofale în Ucraina. Cel puţin trei persoane au decedat, poduri distruse şi sute de case inundate
Sursa foto:ukrinform.ua Vizualizari:

FOTO/VIDEO. Inundaţii catastrofale în Ucraina. Cel puţin trei persoane au decedat, poduri distruse şi sute de case inundate

Ploile din ultimele zile au făcut prăpăd şi în Ucraina. În total, trei persoane au decedat din cauza inundaţiilor, iar o persoană este dată dispărută. Un spital care trata pacienţi COVID 19 a fost evacuat din calea apelor revărsate.

Extrem de afectate au fost regiuni precum Ivano-Frankovsk, Cernăuţi, Lvov, Ternopil, scrie presa ucraineană.

În regiunile Cernăuţi, Ivano-Frankivsk şi Lvov, 389 de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor.  Sute de case sunt izolate; nu se mai poate ajunge la ele decât cu barcă. Oamenii n-au putut să salveze mare lucru.

Specialiştii spun că defrişările din Carpaţi sunt principala cauză a inundaţiilor.
 
În total, 285 de aşezări au fost inundate. Au fost distruse 117 km de drumuri şi 64 de poduri. De asemenea, au fost avariate 135 de poduri şi 500 de km de drumuri.

Pentru a elimina consecinţele ploilor, au fost implicate peste 1,600 de persoane şi două elicoptere, scrie interfax.ua.

Potrivit premierului ucrainean, care împreună cu oficiali guvernamentali, oameni de ştiinţă şi experţi au vizitat miercuri zona inundaţiilor, amploarea actualului dezastru depăşeşte efectele inundaţiilor din 2008.


 
Similare
RECOMANDĂRI