Gala de decernare a Globurilor de Aur din 2021 va fi amânată cu aproape două luni
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Gala de decernare a Globurilor de Aur din 2021 va fi amânată cu aproape două luni

Gala de decernare a Globurilor de Aur din 2021 va avea loc pe 28 februarie, cu aproximativ opt săptămâni înainte de cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar, informează site-ul revistei Variety, citat de către Agerpres.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), care organizează ceremonia, a făcut acest anunţ luni. Cu doar o săptămână înainte, Academia de film americană (AMPAS) a anunţat că cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar va fi amânată cu două luni şi va avea loc pe 25 aprilie 2021 din cauza pandemiei de COVID-19.

"Pentru a ajusta atât producţiile interne, cât şi pe cele internaţionale de film şi televiziune, HFPA va anunţa o serie de reguli viitoare despre eligibilitate, perioada de votare şi calendarul revizuit al nominalizărilor în săptămânile următoare", au transmis reprezentanţii acestei asociaţii.

Conform noului calendar, rezultatele de la gala Globurilor de Aur ar putea influenţa votul pentru stabilirea nominalizărilor la premiile Oscar, întrucât acest proces va debuta abia pe 5 martie 2021.

De obicei, Globurile de Aur erau atribuite în prima duminică a anului, în debutul sezonului premiilor de la Hollywood. Ediţia din acest an a avut loc pe 5 ianuarie, iar HFPA a anunţat şase zile mai târziu că Tina Fey şi Amy Poehler vor prezenta ceremonia din 2021.

Luni, HFPA nu a oferit detalii despre viitorul format al galei Globurilor de Aur, însă a precizat că evenimentul va fi transmis în direct de postul NBC de la hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills.

Globurile de Aur sunt atribuite în urma voturilor exprimate de un grup de 85 de jurnalişti de la publicaţii internaţionale care scriu despre producţiile realizate la Hollywood. Prin comparaţie, aproximativ 8.500 de membri ai AMPAS pot să voteze pentru stabilirea câştigătorilor premiilor Oscar.

Tot săptămâna trecută, organizatorii galei BAFTA au decis, după anunţul făcut de AMPAS, să amâne ceremonia din 2021 pe 11 aprilie - cu două săptămâni înainte de gala premiilor Oscar. 
Similare
RECOMANDĂRI