Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Heikko Maas i-a sugerat lui Macron să nu submineze alianţa

Europa nu este în stare să se apere singură fără Statele Unite ale Americii. Este reacţia ministrului german de Externe, Heikko Maas, la declaraţiile preşedintelui francez Emanuel Macron, care afirmase că NATO s-ar afla aproape "de moarte cerebrală".

"Ar fi o greşeală să subminăm NATO", a afirmat şeful diplomaţiei germane, Heikko Maas, pentru săptămânalul Der Spiegel. Reacţia şefului diplomaţiei germane se înscrie în seria celor făcute de mai mulţi lideri europeni la adresa lui Macron, care a pus la îndoială capacităţile de apărare NATO.
 
Emmanuel Macron a susţinut, într-un interviu pentru The Economist, că NATO ar fi aproape de moarte cerebrală. El a invocat lipsa de coordonare între SUA şi partenerii din alianţă, dar şi agresiunea Turciei în nordul Siriei. Preşedintele Franţei s-a întrebat, retoric, dacă NATO ar fi în stare să intervină în apărarea Turciei, în cazul în care armata ei va fi atacată de regimul sirian susţinut de Moscova. Rusia a salutat, de altfel, declaraţiile lui Macron făcute înaintea summit-ului NATO de la Londra din 3-4 decembrie.

Joi, preşedintele Statelor Unite îl va primi în vizită la Washington pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, urmând să discute, mai ales, despre contribuţiile ţărilor NATO pentru apărare.
Similare
RECOMANDĂRI