Vizualizari:

În primele ore de la preluarea funcţiei, Joe Biden a semnat 17 ordine executive: SUA reintră în Acordul de la Paris şi în Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Joe Biden începe în forţă mandatul la Casa Albă. La doar câteva ore după ce a preluat funcţia de preşedinte, a semnat 17 ordine executive, prin care anulează multe din deciziile lui Donald Trump. Astfel, Statele Unite revin în acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, reintră în Organizaţia Mondiala a Sănătăşii şi anulează interdicţiie de călătorie instituite de Trump pentru cetăţenii din ţări majoritar musulmane.

După diversele ceremonii care au urmat festivităţii de depunere a jurământului, Joe Biden şi Kamala Harris au pornit spre Casa Albă.

Joe Biden şi prima doamnă, Jill Biden, au păşit pragul Casei Albe pentru prima dată din postura de cuplu prezidenţial.

Imediat după sosirea familiei Biden, a ajuns la Casa Albă şi Kamala Harris, prima femeie din istoria americană care ocupă postul de vicepreşedinte al Statelor Unite.

La scurt timp după instalarea în fotoliul prezidenţial, Joe Biden a luat şi primele măsuri.

Biden a anulat mai multe dintre deciziile controversate ale lui Donald Trump. Şi a impus purtarea măştii în spaţiile publice federale.

De asemenea, printre primele decizii ale noului preşedinte american figurează oprirea construirii zidului de la graniţa cu Mexic. Din Honduras au pornit încă de săptămâna trecută caravane de migranţi spre Mexic, sperând să poată trece în Statele Unite. Poliţia din Guatemala a reuşit să împrăştie câteva mii de persoane, dar ziariştii din zonă spun că se formează noi şi noi caravane care vor încerca să forţeze frontiera pentru a trece în Mexic şi de acolo în Statele Unite.

Similare
RECOMANDĂRI