Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Incident la graniţa dintre Serbia şi Ungaria. Zeci de migranţi au forţat intrarea pe teritoriul Ungariei

60 de migranţi au încercat să treacă în mod violent prin punctul de frontieră dintre Serbia şi Ungaria, dar au fost respinşi de forţele de securitate ungare. Gardienii au fost nevoiţi să tragă focuri de avertizare.

Migranţii, toţi tineri şi solizi, au încercat să profite de întuneric şi de ora extrem de matinală, 5:30 ora locală, pentru a traversa punctul de frontieră de la Roszke. Graniţa dintre Serbia şi Ungaria este închisă pe timpul nopţii în acest segment, între 7 seara şi 7 dimineaţa. Un militar a observat mişcarea suspectă şi a tras focuri de armă în aer pentru a-i avertiza pe imigranţi. Câţiva au reuşit să intre pe teritoriul Ungariei dar au fost arestaţi.

Autorităţile ungare au precizat că incidentul a urmărit provocarea forţelor de securitate exact în locul în care a avut loc revolta migranţilor, în septembrie 2015, când Ungaria a început construirea barierei de securitate. În ultimele luni, s-a observat creşterea numărului migranţilor care se îndreaptă spre nord, prin Balcani, şi care încearcă să intre pe teriroiul Ungariei.

Similare
RECOMANDĂRI