Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

INEDIT: Unde se păstrează cel mai bun parmezan produs in Italia

Cel mai bun parmezan produs in Italia se păstrează într-o bancă, în cutii de depozit. Producătorii sunt foarte discreţi când vin să-şi pună brânza la păstrare.

Este poate una dintre cele mai faimoase banci din lume si este situata in inima unei regiuni agricole din apropiere de Parma. Birourile sunt banale, iar in seifurile sale nu exista nici bijuterii, nici aur. Doar parmezan.

SINCRON ROBERTO FRIGANI, directorul băncii CREDEM: "Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120- 130 de milioane de euro. Când va fi vândută, depinde de preţ, toată această brânză va valora 250 de milioane de euro".

O singura roata de parmezan paote costa si 400 de euro si cantareste cam 30 de kilograme. Tocmai pentru ca este atat de valoros, parmezanul este deseori tinta hotilor. Banca are sisteme sofisticate antiefractie.
Similare
RECOMANDĂRI