Între scepticism şi hohote de râs. Val de glume pe Internet după ce Putin a anunţat vaccinul anti-COVID
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Între scepticism şi hohote de râs. Val de glume pe Internet după ce Putin a anunţat vaccinul anti-COVID

Vestea privind dezvoltarea unui vaccin rusesc anti-COVID nu a stârnit nu numai îngrijorare în cadrul comunităţii internaţionale, ci şi un val de informaţii false şi glume la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie BBC.

Putin announced Russia's first covid vaccine. People have gone wild with joy about the news and created a bunch of memes. Check out all funny memes about Putin here: https://t.co/OtSptjE7c5#COVID19 #vaccines #RussianVaccine #Russia #Putin pic.twitter.com/QSdQt9PXUC

— Kenny Do (@KennyDo1) August 11, 2020
 

Imagini trucate cu liderul de la Kremlin călărind un urs cu o seringă legată la spate sau în postura unui super-erou, salvând lumea, sunt printre cele mai populare reacţii la anunţul lui Putin.

You know why I love the internet? Putin vaccines memes. That’s why! pic.twitter.com/ftvVFPYbpt

— Jen Schweinsberg (@JenSchweinsberg) August 15, 2020

O postare populară pe reţelele de socializare, în care apariţia vaccinului este lăudată, a apărut pe o pagină de Facebook fals atribuită preşedintelui rus, despre care se ştie că evită să comunice prin astfel de mijloace. Însă, peste 200.000 de persoane din întreaga lume consideră că au ditribuit chiar mesajul lui Vladimir Putin. 

Qué belleza de memes andan saliendo. 😂 #vacuna #PutinVaccine #COVID19 #SputnikV pic.twitter.com/ujBRmrfKT2

— mancero (@mancerojaime) August 11, 2020


Mesajul viral compară primul satelit sovietic care „a deschis calea umanităţii în spaţiu” cu vaccinul rusesc, care „va deschide calea către un viitor fără COVID-19, măşti şi izolare socială”.

#RussianVaccine #Russia#Putin #russiavaccine #MEMES

Russia approves first COVID-19 vaccine

Whole world to Putin : pic.twitter.com/FAbpnrclk4

— HumorousAatma (@HumorousAatma) August 11, 2020

Cum a fost prezentată vestea dezvoltării vaccinului în presa din Rusia

Ştirile despre vaccinul local au fost prezentate în mass-media rusească ca o descoperire majoră în lupta împotriva coronavirusului. Televiziunea naţională a scos în evidenţă siguranţa tratamentului rusesc. Canalele TV de stat au menţionat, de asemenea, scepticismul din Occident cu privire la vaccin şi la faptul că nu a fost testat suficient. Dar aceste preocupări au fost repede respinse, fiind considerate „atacuri” la adresa Rusiei.

De asemeneam ruşii au aflat de la televizor că vaccinul anunţatde de Putin este un triumf al ştiinţei farmaceutice ruse, subliniind că este „mult mai eficient” decât orice vaccin străin, însă materialele prezentate la TV nu au avut şi dovezi în acest sens.

Similare
RECOMANDĂRI