Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Inundaţii de proporţii în Europa. Cel puţin 4 morţi şi mai mulţi dispăruţi în Italia şi Franţa

Ploile torenţiale au provocat inundaţii catastrofale în centrul şi sudul Europei. Cel puţin 4 oameni au murit în Franţa şi Italia în urma alunecărilor de teren şi a râurilor care au ieşit din matcă. În peninsulă, a fost rupt de ape şi un viaduct de aproape 30 de metri, care era parte dintr-o importantă autostradă din vestul ţării.

În mai multe regiuni din Italia este cod roşu. Precipitaţiile abundente şi vântul puternic au făcut ravagii în nordul şi vestul peninsulei.

Cele mai afectate sunt oraşele Genova şi Savona. O alunecare de teren a rupt şi un viaduct de 30 de metri, parte din autostrada A6 care face legătură între Torino şi Franţa.

O persoană a murit, două sunt date dispărute şi aproape o mie de oameni au fost evacuaţi.

Pompierii italieni au fost solicitaţi la zeci de intervenţii în ajutorul şoferilor rămaşi blocaţi în propriile maşini, în mijlocul apelor.

Situaţie catastrofală şi în sudul Franţei unde cel puţin 2 oameni au murit şi 4 sunt daţi dispăruţi, după ce mai multe râuri au ieşit din matcă. Câteva localităţi sunt accesibile doar cu elicopetrul şi bărcile.

Aproape 5 mii de locuinţe au rămas fără curent electric şi 1600 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă.

În doar 24 de ore a plouat cât în 3 luni. Vremea nu se va îmbunătăţi nici în următoarele zile, avertizează meteorologii.

Autorităţile recomandă localnicilor să nu iasă din case decât dacă este absolut necesar şi să evite să îşi folosească autoturismele.

Similare
RECOMANDĂRI