Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Inundaţiile catastrofale au adus şi sute de tone de gunoaie lângă Paris

Vremea continuă să fie capricioasă şi să dea multe bătăi de cap francezilor. 23 de departamente sunt în alertă de cod portocaliu de ninsori, polei, ploi şi inundaţii. După mai bine de 10 zile, pericolul de inundaţii se menţine ridicat în 11 departamente. Locuitorii sunt exasperaţi. Râurile nu se mai retrag, iar în puţinele locuri unde nu mai e apă, au rămas tone de gunoaie.

A plouat zile întregi fără oprire, iar apele revărsate au făcut prăpăd, în special în regiunea pariziană. Oamenii sunt la capătul puterilor. Peste 200 de tone de gunoaie au cărat apele în Méricourt.

Philippe Geslan - primar Méricourt: "Este prea mult gunoi. Nu se mişcă deloc".

Primarul din Méricourt spune că întreaga operaţiune de curăţare va costa cel puţin 150 de mii de euro. Apele au lăsat în urmă sticle goale de plastic, butelii de gaz sau chiar resturi de mobilă.

Philippe Geslan - primar Méricourt: "Puteţi ghici că sunt cel puţin 50- 80 cm de gunoi stivuit. Ori de câte ori există un potop, alertez autorităţile. Dar am sentimentul că nimeni nu reacţionează".

După ultimele inundaţii, şobolanii au invadat grădinile oamenilor, iar pericolul infecţiilor a crescut.

Olivier Toniello, locuitor Triel-sur-Seine: "Le-am interzis copiilor noştri să treacă pe aici. De obicei ăsta este drumul spre şcoală, dar acum fac un ocol pentru a evita să treacă prin grădină".

Apele se retrag lent, iar situaţia se menţine gravă în jurul Parisului. Meteorologii au anunţat din nou ploi, care vor face şi mai grea viaţa locuitorilor. Peste o săptămână, Ministerul de Interne va decide dacă va decreta catastrofă naturală pentru mai bine de 500 de mii de comune din Franţa. Abia atunci, asigurările vor începe studierea dosarelor depuse de sinistraţii care aşteaptă despăgubiri.

Similare
RECOMANDĂRI