Irlanda de Nord. O femeie şi fiica ei, care nu credeau în COVID şi care au refuzat vaccinul, au murit la câteva zile distanţă din cauza virusului
Vizualizari:

Irlanda de Nord. O femeie şi fiica ei, care nu credeau în COVID şi care au refuzat vaccinul, au murit la câteva zile distanţă din cauza virusului

O femeie anti-vaccin şi fiica ei, care îi împărtăşea opinia, au murit de COVID în spital la câteva zile distanţă, lăsând în urmă o familie devastată.scrie Digi24.

Sammie-Jo Forde, 32 de ani, a murit sâmbătă în spitalul din Ulster, Irlanda de Nord, unde fusese tratată în aceeaşi secţie ca şi mama ei, Heather Maddern, 55 de ani, care a murit pe 31 august, potrivit The Guardian.

Maddern se declarase împotriva vaccinări anti-COVID şi a distribuit online o serie de teorii ale conspiraţiei legate de Covid chiar înainte de moartea ei.

Forde şi Maddern au fost infirmiere medicale şi se încadrau în prima categorie de persoane care puteau primi vaccinul atunci când a fost derulat programul, în luna ianuarie. Însă cele două l-au refuzat.

Tatăl lui Sammie-Jo Forde, Kevin McAllister, a declarat: „Sunt devastat. Mi-am pierdut fiica, cea mai bună prietenă a mea”. El a mai spus că Forde, care avea patru copii, şi Maddern erau „foarte, foarte apropiate”. „Au lucrat împreună, au trăit împreună şi au murit împreună”, a spus el.

Maddern a fost înmormântată pe 13 septembrie, iar fiica ei va fi înhumată pe data de 20.

„Niciodată nu m-am gândit că mi-aş putea îngropa fiica”, a declarat McAllister. El a mai spus că nu ştie ca fiica lui să fi suferit de vreo boală care să-i agraveze starea. „Era o fată sănătoasă în vârstă de 32 de ani şi spre final a suferit o insuficienţă cardiacă.”

El a spus că nu ştie de ce fiica lui şi fosta soţie nu au acceptat vaccinul. „Aceşti oameni care nu se vaccinează nu se gândesc la cei pe care îi lasă în urmă”, a mai spus el.

Alan Chambers, membru al adunării legislative al partidului unionist din Ulster, care cunoaşte familia, a declarat pentru Belfast Telegraph: „Este o veste şocantă, Sammie-Jo a avut patru copii. Sammie-Jo a fost o mamă foarte bună.”

Similare
RECOMANDĂRI