Jurnalista bulgară Viktoria Marinova făcea jogging în momentul în care a fost atacată
Sursa foto:Twitter/Hromadske Vizualizari:

Jurnalista bulgară Viktoria Marinova făcea jogging în momentul în care a fost atacată

Jurnalista bulgară Viktoria Marinova, care a fost ucisă sâmbătă într-un parc din apropierea Dunării în oraşul Ruse, se pare că făcea jogging în momentul în care a fost atacată, antrenându-se pentru un concurs de maraton, a anunţat site-ul de ştiri Rusemedia.bg, citat de Mediafax.

Trupul neînsufleţit al acesteia a fost găsit de un trecător care a anunţat poliţia. 

Ministrul bulgar de Interne, Mladen Marinov, susţine că nu există indicii că uciderea jurnalistei de investigaţii Victoria Marinova ar avea legătură cu anchetele ei privind corupţia, relatează cotidianul The Guardian.

Directoare şi prezentatoare la postul regional TVN din Ruse, ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzaţi de implicare o serie de politicieni şi oameni de afaceri.

Premierul bulgar Boiko Borissov a declarat că este convins că este "o chestiune de timp până când ucigaşul va fi descoperit", adăugând că "a fost colectată o cantitate mare de ADN".

Procurorul regional de la Ruse, Georgy Georgiev, a explicat că decesul jurnalistei a fost cauzat de lovituri la nivelul capului şi asfixiere, precizând că o serie de bunuri ale victimei lipsesc, inclusiv telefonul mobil, cheile de la maşină şi o parte din haine.

Bulgaria se clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte libertatea presei, potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF).

Raportul privind libertatea presei pe anul 2018 plasa Bulgaria pe locul 111. În acelaşi raport România se află pe locul 44, Serbia pe 76, Republica Macedonia pe 109, Grecia pe 74 şi Turcia pe 157.

Marinova este cel de-al treilea jurnalist european asasinat în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta şi Jan Kuciak în Slovacia.
Similare
RECOMANDĂRI