Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mobilizare pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame. Un expert american a printat deja o versiune 3D a edificiului

Vaticanul este dispus sa ofere Franţei expertiză tehnică pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris. Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat o vizită a Papei Francisc, în timp util.

Preşedintele Emmanuel Macron i-a primit la Élysée pe pompierii care au participat la stingerea incendiului de la Notre Dame. Au fost decoraţi cu medalia de onoare pentru curaj şi devotament.

In paralel cu ancheta, care privilegiază ipoteza unui scurt circuit, se adună bani pentru reconstructie - 1 miliard de euro, până acum. Preşedintele Macron a numit un înalt reprezentant al preşedinţiei, care va coordona operaţiunea de reconstrucţie. Sunt dezbateri legate de cum se va realiza procesul, iar un expert american a printat deja o versiune 3 D a catedralei la scară mică pentru a analiza situaţia. Vaticanul este dispus să ofere expertiză pentru a ajuta la reconstrucţia şi restaurarea catedralei.

Gianfrano Ravasi, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură al Sfântului Scaun: “Dincolo de contribuţiile concrete va fi sprijinul tehnic, pentru că avem, spre exemplu, Muzeele Vaticanului. Avem într-adevăr expertiza tehnică pe care toată lumea o recunoaşte ca fiind de calitate înaltă”

Preşedintele Macron a anunţat că Papa Francisc va veni în timp util în Franţa. Cele mai multe opere, care au rămas în interiorul catedralei, sunt scoase cu grijă şi depozitate, iar dacă acest lucru nu este posibil se încearcă conservarea la faţa locului. Faimosul monument parizian a fost devastat timp de 12 ore de un incendiu, care i-a afectat puternic structura şi a făcut să se prăbuşească turla cu o înălţime de 93 de metri.

Similare
RECOMANDĂRI