Noi detalii privind incendiul de la Notre-Dame. Anchetatorii sunt aproape de a stabili cauza dezastrului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi detalii privind incendiul de la Notre-Dame. Anchetatorii sunt aproape de a stabili cauza dezastrului

Anchetatorii sunt de părere că cel mai probabil un scurtcircuit a fost cauza incendiului devastator de la Catedrala Notre-Dame, conform unui reprezentant al poliţiei, transmite Daily Mirror, citat de Mediafax.

Monumentul istoric a fost devastat de flăcări luni seara, 15 aprilie, în timp ce sute de turişti şi parizieni priveau cu lacrimi în ochi cum un simbol al capitalei franceze risca distrugerea completă.

Membrii Brigăzii de Pompieri din Paris au împiedicat un dezastru, riscându-şi viaţa pentru a rămâne în interiorul monumentului aflat în flăcări şi pentru a crea o barieră de apă între flăcările nimicitoare şi cele două turnuri dreptunghiulare ale faţadei de vest, scrie sursa citată

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în urma incendiului, anchetatorii interogând o firmă de restauratori pentru a afla cauza incidentului.

Meşteri de la Le Bras Freres desfăşurau lucrări de restaurare la Catedrala Notre-Dame, veche de 850 de ani, înainte ca incendiul să izbucnească pe acoperiş.

Procurorul din Paris, Remy Heitz, spune că departamentul său ia în considerare „ipoteza unui accident”. Cu toate acestea, 50 de persoane sunt implicate în investigaţia de amploare.

Iniţial s-a relatat că altarul, instalat în 1989, ar fi fost singura piesă de arhitectură din clădire care a fost afectată de flăcări. Altarul a fost lovit de turla atunci când aceasta s-a prăbuşit în timpul incendiului.

Trei rozase de neînlocuit, datate din secolul al XIII-lea, au fost neatinse de flăcări, cu toate că iniţial autorităţile au crezut că ar fi explodat.

Compania Le Bras Freres câştigase un contract de 5 milioane de lire sterline pentru lucrările de reparaţie asupra turlei, aceasta fiind construită din stejar şi acoperită cu plumb.

Vorbind despre contract anul trecut, directorul companiei, Julien Le Bras, în vârstă de 32 de ani, spunea că scopul este de „a nu pune clădirea în pericol”.

Citeşte şi:
 

Incendiu de proporţii la Catedrala Notre-Dame din Paris. Una dintre turlele catedralei s-a prăbuşit

 

Au început să apară anunţuri de vânzare cu cenuşă care ar proveni de la catedrala Notre-Dame

Similare
RECOMANDĂRI