Noi dovezi privind implicarea Rusiei în doborîrea zborului MH17 deasupra Ucrainei în 2014
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi dovezi privind implicarea Rusiei în doborîrea zborului MH17 deasupra Ucrainei în 2014

Comisia olandeză care anchetează doborîrea avionului malaezian deasupra Ucrainei în 2014 a dat publicităţii noi interceptări telefonice ale unor convorbiri între comandanţi militari ruşi cu luptători separatişti şi cu o oficialitate de la Kremlin.

Interceptările publicate în 14 noiembrie de comisia olandeză, cunoscută sub numele de Echipa de anchetă comună (JIT), fac parte dininvestigaţia menită să găsească noi martori ai prăbuşirii zborului MH17, în care au fost ucişi toţi cei 298 de oameni aflaţi la bord.

În iunie, procurorii olandezi i-au pus sub acuzare pe terei ruşi pe pe un ucrainean, bănuiţi că au fost implicaţi în doborărea avionului. Procurorii au spus atunci că există dovezi privind existenţa unui lanţ de comandă direct între oficialităţi ruse şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, scrie europalibera.org.

Zborul MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur când a explodat şi s-a păbuşit într-o regiune controlată de separatişti în estul Ucrainei, în 17 iulie 2014.

Comisia de anchetă olandeză a spus că avionul a fost doborît de un sistem de rachete anti-aeriene sofisticat numit Buk, şi că arma a venit din Rusia.

Similare
RECOMANDĂRI