Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Notre Dame renaşte din cenuşă. Refacerea catedralei va costa 150 de milioane de euro

Reconstrucţie. Acesta este cuvântul de ordine la două zile de la incendiul devastator care a distrus o parte din Catedrala Notre Dame din Paris. Pompierii, autorităţile, donatorii, cu toţii vor să evalueze cât mai repede pagubele şi să treacă la refacerea acestui monument atât de iubit. Între timp, continuă ancheta care, la final, va trebui să răspundă la întrebarea legată de cauzele izbucnirii flăcărilor distrugătoare.

Guvernul Franţei va iniţia un proiect de lege pentru reconstrucţia catedralei şi va lansa un concurs internaţional de arhitectură pentru a alege cea mai bună variantă de refacere a turlei complet distrusă de flăcări.

Premierul Edouard Philippe a anunţat că această lege va avea în vedere reduceri fiscale pentru cei care donează, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice.

Între timp, încep să se adune banii pentru refacerea catedralei, simbol cultural şi spiritual. Aproape un miliard de euro s-au adunat din donaţii, iar banii continuă să se adune în conturile fundaţiilor antrenate în acest proiect.

Miliardari ai planetei, autorităţi şi persoane publice au început să doneze pentru reconstrucţia catedralei. Multe persoane au dorit însă să rămână anonime. Operaţiunea de refacere a catedralei va costa mult şi va dura câteva zeci de ani, după cum spun unii specialişti.

Catedrala Notre Dame este în continuare supravegheată de peste 60 de pompieri, dar şi de specialişti care ţin sub observaţie structura acestei construcţii emblematice.

Cu foarte multă grijă, operele preţioase care au rămas în interiorul catedralei sunt în curs de evacuare.
Similare
RECOMANDĂRI