O PANĂ masivă de curent afectează Argentina şi Uruguayul. 50 de milioane de oameni au rămas în beznă totală, în mijlocul alegerilor locale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O PANĂ masivă de curent afectează Argentina şi Uruguayul. 50 de milioane de oameni au rămas în beznă totală, în mijlocul alegerilor locale

O pană masivă de curent afectează toată Argentina şi întreg Uruguayul, a informat duminică unul dintre principalii furnizori argentinieni de energie electrică, citat de BBC

Potrivit informaţiilor din presa argentiniană, problemele cu alimentarea cu energie electrică au început la ora locală 7:00 (ora 13:00, ora României) şi au coincis cu ora la care s-au deschis urnele pentru alegerile locale.

„O avarie majoră a sistemelor interconectate de distribuţie a lăsat toată Argentina şi întreg Uruguayul fără energie”, a anunţat pe Twitter compania de distribuţie a energiei electrice Edesur.

Ministrul argentinian al Energiei, Gustavo Lopetegui, a declarat că încă nu a fost stabilită cauza avariei. El a mai anunţat că se lucrează la remedierea avariei, însă ar putea să treacă ore întregi până la reluarea alimentării cu energie.

Edesur a anunţat că alimentarea cu energie s-a reluat în anumite părţi ale capitalei Buenos Aires, iar compania uruguayană UTE a anunţat că a reluat alimentarea doar în zonele de coastă.

Compania argentiniană a anunţat mai târziu că a început „procesul de normalizare, care va dura câteva ore”.

Autorităţile speră că acest eveniment nu va afecta alegerile regionale din Argentina.

Oficialii din Uruguay dau vina pe Argentina pentru pana de curent şi pentru erorile din reţea. Compania de electricitate UTE din Uruguay susţine că „o eroare în reţeaua Argentinei a afectat interconectarea sistemelor, lăsând o întreagă ţară fără curent electric, şi mai multe părţi din ţara vecină”.

Similare
RECOMANDĂRI