Oficial EMA recomandă ţărillor din UE să nu aprobe vaccinul Sputinik V: „Este un pic comparabil cu ruleta rusească”
Vizualizari:

Oficial EMA recomandă ţărillor din UE să nu aprobe vaccinul Sputinik V: „Este un pic comparabil cu ruleta rusească”

Un oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a „sfătuit” ţările membre UE să nu autorizeze de urgenţă vaccinul împotriva Covid-19 Sputnik V, citând date insuficiente despre cei vaccinaţi în acest moment.

"Este un pic comparabil cu ruleta rusească. Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. Deocamdată nu avem date despre efectele secundare la persoanele vaccinate. Suntem în necunoscut şi de aceea recomand cu tărie să nu eliberăm o autorizaţie naţioanlă de urgenţă," a declarat Christa Wirthumer-Hoche, preşedintele consiliului de administraţie, potrivit Le Figaro.
 
Ea tranmiste ţărilor membre să aştepte undă verde de la autoritatea de reglementare europeană.
 
Săptămâna trecută, Agenţia Europeană a Medicamentelor a anunţat că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V.
 
După acest anunţ, autorităţile ruse au declarat că sunt gata să ofere vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni din iunie. "Vom putea avea Sputnik V pe piaţă în viitor, dar după ce vom examina datele necesare" bazate "pe standardele europene de control al calităţii şi eficienţei", a precizat un reprezentant EMA.
 
Mai multe ţări din UE au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate de EMA, din cauza problemelor de livrare a celor trei vaccinuri autorizate. Ungaria a început să administreze vaccinul rus populaţiei sale luna trecută, iar Cehia şi Slovacia au făcut, de asemenea, comenzi din Rusia.
 
Cancelarul austriac Sebastian Kurz a vorbit la sfârşitul lunii februarie cu preşedintele rus Vladimir Poutine „posibilitatea” livrării vaccinului Sputnik V, considerând că acestea nu ar trebui să facă obiectul „luptelor geopolitice”.

Sursa: Mediafax.ro
Similare
RECOMANDĂRI