Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parada militară de la Moscova, ce se desfăşoară tradiţional pe 9 mai, va avea loc pe 24 iunie

Parada militară de la Moscova, ce se desfăşoară tradiţional pe 9 mai, va avea loc pe 24 iunie. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat ministerului Apărării să înceapă pregătirile pentru acţiunea care a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Liderul de la Kremlin a declarat, în cursul unei reuniuni televizate cu ministrul Apărării Serghei Şoigu, că Rusia a depăşit perioada critică de răspândire a coronavirusului. Astfel, a dispus organizarea paradei în mai puţin de o lună, pentru a marca victoria asupra fascismului.

VLADIMIR PUTIN, preşedintele Federaţiei Ruse: "Ordon începerea pregătirilor pentru parada militară dedicată celei de-a 75-a aniversări a victoriei în marele război pentru apărarea patriei, în capitala Rusiei, Moscova, şi în alte oraşe. Vom face acest lucru pe 24 iunie, ziua în care, în 1945, a avut loc legendara şi istorica paradă a învingătorilor".

În acest an, Putin a ratat şansa să-şi etaleze rolul său de actor geopolitic important, după ce a amânat parada militară din 9 mai, la care aştepta prezenţa unor importanţi lideri mondiali. Mai mult, pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile lui Putin privind organizarea referendumului ce i-ar fi permis să mai candideze pentru alte două mandate. Autorităţile ruse spun că numărul cazurilor de Covid-19 s-a stabilizat în ultimele zile. Oponenţii Kremlinului acuză, însă, guvernarea că micşorează premeditat numărul contaminărilor şi, mai ales, al deceselor, pe fondul nemulţumirilor populaţiei faţă de condiţiile de izolare la care a fost supusă timp de câteva săptămâni. În prezent, Rusia raportează, în medie, sub 9 mii de contaminări şi 150 de decese pe zi, fiind a treia cea mai afectată ţară după SUA şi Brazilia.
Similare
RECOMANDĂRI