Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parlamentul ungar a aprobat o lege care interzice prezenţa oamenilor fără adăpost pe stradă

Guvernul de la Budapesta pregăteşte o măsură radicală: va interzice traiul săracilor pe străzi. Un proiect de lege a fost aprobat deja de parlament.

Multe ţări încearcă să rezolve această dureroasă problemă socială, dar Ungaria ar putea fi prima care găseşte o soluţie. Guvernul ungar susţine că măsura va salva vieţi.

Până la sfârşitul lunii noiembrie au murit îngheţaţi opt oameni numai la Budapesta. Criticii susţin, însă, că măsura este barbară şi criminalizează sărăcia.

Poveştile oamenilor străzii sunt dure: Gyula a fost bucătar dar, în timpul crizei, şi-a pierdut slujba şi casa. Până la adoptarea modificărilor constituţionale avea un loc pe spaţiul public unde încerca să reziste. Apoi, autorităţile l-au alungat şi i-au confiscat toate lucrurile.

Din fericire, la Budapesta există suficiente locuri în adăposturi şi tot mai multe organizaţii oferă fonduri pentru ajutarea celor sărmani. Reversul medaliei este că arestarea oamenilor străzii costă 150 de euro, echivalentul costurilor lunare pentru o persoană fără adăpost.

După ce a început vânarea lor, mulţi săraci se ascund în păduri sau în peşterile din jurul oraşului.

Similare
RECOMANDĂRI