Patriarhul ecumenic ortodox Bartolomeu spune că tragedia din Ucraina este „de nedescris” şi cere „încetarea războiului fratricid”
Vizualizari:

Patriarhul ecumenic ortodox Bartolomeu spune că tragedia din Ucraina este „de nedescris” şi cere „încetarea războiului fratricid”

Patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al creştinilor ortodocşi răsăriteni din întreaga lume, a cerut deschiderea coridoarelor umanitare în Ucraina, unde, a spus el, „are loc o tragedie umană de nedescris”.

Bartolomeu, care a cerut în repetate rânduri încetarea războiului din Ucraina, a spus că speră ca Paştele din acest an să fie „impulsul pentru a deschide coridoare umanitare, pasaje sigure către zone cu adevărat sigure pentru miile de oameni încercuiţi în Mariupol”, scrie Digi24.

„Acelaşi lucru este valabil pentru toate celelalte regiuni din Ucraina, unde are loc o tragedie umană de nedescris... Cerem încă o dată încetarea imediată a războiului fratricid, care, ca orice război, subminează demnitatea umană”, a declarat Bartolomeu după slujba de Paşte ţinută la Istanbul, relatează Mediafax.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhuk Kiril, a cărui susţinere pentru „operaţiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina a consternat mulţi creştini, a declarat sâmbătă că speră ca acesta să se încheie rapid, dar din nou nu l-a condamnat.

În 2019, Bartolomeu, şeful spiritual al celor aproximativ 300 de milioane de creştini ortodocşi răsăriteni din întreaga lume, a acordat autocefalie Bisericii Ortodoxe din Ucraina, făcându-o independentă, într-o divizare istorică la care Rusia s-a opus puternic.

Similare
RECOMANDĂRI