Politica antidumping: cum luptă UE împotriva practicilor comerciale neloiale
Sursa foto:europarl.europa.eu Vizualizari:

Politica antidumping: cum luptă UE împotriva practicilor comerciale neloiale

Legislaţia antidumping este un instrument de protecţie comercială pe care UE îl poate folosi împotriva practicilor comerciale neloiale, care este o politică esenţială pentru protejarea locurilor de muncă şi a firmelor europene.

UE favorizează comerţul liber, lucru care creează locuri de muncă şi bunăstare. Cu toate acestea, comerţul poate fi distorsionat atunci când ţările subvenţionează în mod neloial produsele sau supra-produc şi vând la preţuri reduse pe alte pieţe.

Acest lucru împiedică alte companii să concureze şi ar putea duce la închiderea firmelor locale. Pentru a proteja companiile şi lucrătorii, UE poate să recurgă la măsuri antidumping sau anti-subvenţii.

UE poate impune amenzi ţărilor care nu sunt membre ale UE dacă s-a constatat că acestea vând produse subvenţionate în Europa. Amenzile iau forma taxelor antidumping sau a tarifelor pentru produsele care fac obiectul unui dumping.

Cu toate acestea, UE trebuie să respecte normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Înainte ca UE să poată lansa o anchetă, producătorii din UE trebuie să depună o plângere. În conformitate cu normele OMC, UE trebuie să demonstreze că industria UE a fost afectată din cauza subvenţionării sau a dumpingului.

Similare
RECOMANDĂRI