Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele rus, în dialog cu cetăţenii. Relaţia cu Occidentul şi cu Ucraina, printre subiectele abordate

Vladimir Putin susţine sesiunea anuală de întrebări şi răspunsuri, într-un dialog cu cetăţenii ruşi. Este de fapt un maraton televizat, transmis în direct de principalele canale de ştiri din Rusia, care se axează mai mult pe probleme interne cu care se confruntă ruşii de rând din diferite regiuni ale ţării.

Este cel de-al 16-lea dialog cu cetăţenii ruşi în acest format, axat mai mult pe problematica internă.

Timp de două săptămâni, un dispecerat creat special pentru această emisiune a contabilizat peste două milioane de întrebări venite din partea cetăţenilor din diferite colţuri ale Federaţiei Ruse. Au fost întrebări legate de vârsta de pensionare, loturile de pământ care trebuie să fie date gratuit familiilor cu mulţi copii sau de ce sunt atât de scumpe biletele de avion spre partea europeană a Rusiei şi Extremul Orient.

Au fost şi câteva chestiuni legate de agenda internaţională. De pildă, Vladimir Putin a fost întrebat când crede că Occidentul va renunţa la politica de izolare şi sancţiuni impuse Rusiei. Liderul de la Kremlin a răspuns fără echivoc: Când statele occidentale vor realiza că măsurile impuse până acum sunt contraproductive, nu duc la nimic bun şi vor înţelege că trebuie să ţină cont şi de interesele Rusiei."

Preşedintele Putin a mai făcut o afirmaţie interesantă vizavi de situaţia din estul Ucrainei. A fost întrebat cum va reacţiona Rusia dacă autorităţile de la Kiev vor încerca să instituie prin forţă ordinea în provinciile rebele. Răspunsul lui Putin a fost: "Orice provocare de genul acesta va avea efecte dezastruoase asupra statalităţii Ucrainei." O declaraţie care arată că Moscova nu va sta deoparte şi va sprijini în continuare pe separatiştii pro-ruşi din regiunea Donbas şi Lugansk.

Similare
RECOMANDĂRI