Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski este împotriva coaliţiei parlamentare cu „vechea putere”
Sursa foto:president.gov.ua Vizualizari:

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski este împotriva coaliţiei parlamentare cu „vechea putere”

Până când rezultatele alegerilor anticipate vor deveni evidente, nu se poate discuta despre posibilele formate de coaliţie.

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, declară că nici un reprezentant al „vechii puteri” nu ar trebui să facă parte din viitoarea coaliţie a noului Parlamentul.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele ucrainean, duminică, 21 iulie, în timp ce ucrainenii votează la alegerile anticipate pentru Rada Supremă. Zelenski a făcut această declaraţie după ce şi-a exprimat votul la o secţie de votare din districtul Obolon din Kiev, potrivit UNIAN.

Preşedintele a declarat reporterilor despre posibilele formate de coaliţie pentru partidul „Slujitorul al poporului”.

„Nu aş vrea să-mi schimb decizia, aşa că am să insist, împreună cu colegii mei din partid, pe care îi apreciez, pe aceeaşi decizie pe care am avut-o mai devreme, să avem noi chipuri (în noua Radă Supremă n.r.). Nu văd nicio coaliţie cu vechea putere", a declarat preşedintele Ucrainei.

„Nu ştim care vor fi partidele care vor ajunge în Parlament. Vom decide după ce rezultatele vor fi anunţate”, a precizat Zelenski.

Tot astăzi, Vladimir Zelenski a mai declarat că postul premierului ucrainean ar trebui să fie deţinut de un economist profesionist fără trecut politic, care nu a condus anterior Cabinetul de Miniştri sau Parlamentul sau o fracţiune politică în Rada Supremă.
Similare
RECOMANDĂRI