Preşedintele Zelenski lansează o campanie mondială de finanţare participativă pentru Ucraina
Vizualizari:

Preşedintele Zelenski lansează o campanie mondială de finanţare participativă pentru Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat joi lansarea unei platforme online de finanţare participativă, pentru a ajuta ţara sa în războiul împotriva invadatorilor ruşi şi pentru a reconstrui infrastructura ţării, transmite AFP.

"Cu un singur clic, puteţi dona fonduri pentru a-i sprijini pe apărătorii noştri, pentru a ne salva civilii şi a reconstrui Ucraina", a declarat Zelenski în engleză, într-o înregistrare video difuzată pe Twitter.

Platforma se numeşte United24, iar "toate fondurile vor fi transferate băncii naţionale a Ucrainei şi atribuite ministerelor vizate", a arătat preşedintele. El a promis că vor fi publicate "o dată la 24 de ore" rapoarte privind distribuţia banilor primiţi ca donaţii.

"Doar împreună avem posibilitatea de a opri războiul şi de a reconstrui ce a distrus Rusia", a mai spus Zelenski. AFP observă că şeful statului ucrainean foloseşte frecvent internetul şi reţelele sociale, de la începutul războiului, pentru mobilizare şi pentru a atrage atenţia asupra ţării sale.

Platforma va fi găzduită pe site-ul u24.gov.ua, care precizează că fondurile vor fi alocate pentru "apărare şi deminare", "asistenţă medicală" şi "reconstrucţia Ucrainei". 

Similare
RECOMANDĂRI