Propaganda rusă acuză Ucraina că s-ar afla la originea exploziilor din Beirut
Vizualizari:

Propaganda rusă acuză Ucraina că s-ar afla la originea exploziilor din Beirut

Cu toate că încă nu există o versiune oficială cu privire la cauza exploziilor, care au zguduit Beirutul, propaganda Kremlinului se foloseşte de tragedie pentru a învinovăţi Ucraina de cele întâmplate ieri.

Portalul rus Tsargrad, deţinut de miliardarul rus Konstantin Malofeev, înaintează o ipoteză. La originea exploziilor ar fi ... Ucraina!, scrie defenseromania.ro.

Site-ul Unian denunţă propaganda rusă şi citează din Tsargrad care precizează că „explozia din portul Beirut poate avea origine ucraineană”. Potrivit ruşilor, există informaţii conform cărora o navă sub pavilionul Ucrainei a acostat cu puţin timp înainte de deflagraţie chiar în locul exploziilor. Nava ar fi venit din Mariupol, aproape de Donbas.

De subliniat însă faptul că ruşii de la Tsargrad citează strict „surse proprii” şi nu au adus nicio dovadă a celor susţinute.

Konstantin Malofeev, cel care deţine portalul rus citat, este un miliardar apropiat Kremlinului. Acesta se află sub sancţiunile impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru implicarea şi finanţarea separatiştilor pro-ruşi în războiului din Ucraina.

Premierul libanez a precizat însă că 2.750 de tone de azotat de amoniu au fost depozitate într-un depozit din portul din Beirut timp de şase ani, iar catastrofa ar fi fost declanşată de un incendiu care a izbucnit în zonă.

Similare
RECOMANDĂRI