Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proteste violente la Barcelona. Manifestanţii se adună cu ajutorul unei aplicaţii al cărei server ar fi în Bucureşti

182 de oameni au fost răniţi în urma protestelor de ieri din Barcelona. 50 de persoane au ajuns la spital. Manifestanţii au creat baricade şi s-au încăierat cu poliţia în a cincea zi de proteste după sentinţa Curţii Supreme în cazul referendumului de independenţă de acum doi ani. Potrivit presei, manifestanţii se adună cu ajutorul unei aplicaţii pe internet al cărei server ar fi în Bucureşti.

Ciocnirile dintre grupuri de manifestanţi şi agenţii Poliţiei Naţionale s-au produs la finalul unei manifestaţii a organizaţiilor secesioniste la care au participat zeci de mii de persoane.

Simpatizanţii miţcării separatiste resping condamnarea celor 9 lideri responsabili pentru organizarea referendumului ilegal de independenţă.

După lăsarea întunericului, sute de indivizi cu feţele acoperite au ridicat baricade în centrul Barcelonei şi au aruncat cu pietre în forţele de ordine. Agenţii au tras cu gloanţe de spumă, cu grenade fuminege şi gaze lacrimogene şi au folosit în premieră un tun cu apă ca să stingă focul aprins de manifestanţi.

182 de persoane au fost rănite, iar 50 au ajuns la spital. Poliţia regională a arestat 54 de suspecţi, în timp ce doi cameramani ai televiziunii publice spaniole au fost agresaţi de manifestanţii pentru independenţa regiunii.

Din Spania pentru TVR, Felix Damian.

Similare
RECOMANDĂRI