Putin a anunţat că Rusia a înregistrat primul vaccin anti-coronavirus din lume şi că o fiică a lui şi l-a injectat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Putin a anunţat că Rusia a înregistrat primul vaccin anti-coronavirus din lume şi că o fiică a lui şi l-a injectat

Rusia a reuşit să devină prima ţară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin. El a confirmat că una din fiicele sale şi l-a injectat, transmit agenţiile internaţionale, preluate de Agerpres.

"În această dimineaţă, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat pentru prima oară în lume", a declarat Putin, în cadrul unei reuniuni a guvernului său.

El a dat asigurări că vaccinul rusesc este eficient, că a trecut toate testele necesare şi permite obţinerea unei "imunităţi durabile" la COVID-19.

"Una dintre fiicele mele şi-a făcut acest vaccin, aşa că, din această perspectivă, a luat parte la experimente", a declarat Putin, potrivit agenţiei de presă Interfax. El a adăugat că fata a făcut puţină temperatură, 38 de grade Celsius, potrivit Reuters, dar "asta este".

Recent, oameni de ştiinţă străini şi-au exprimat preocuparea faţă de viteza dezvoltării unui astfel de vaccin, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un apel la respectarea "liniilor directoare şi a directivelor clare" în materie de elaborare a unui astfel de produs.

Acest vaccin va fi pus în circulaţie de la 1 ianuarie 2021, potrivit Registrului naţional al medicamentului de pe lângă Ministerul Sănătăţii din Rusia, consultat de agenţiile de presă ruse.

Rusia a asigurat în ultimele săptămâni viitoarea producţie de mii de doze de vaccinuri împotriva noului coronavirus şi "câteva milioane" de la începutul anului viitor.

Rusia lucrează de mai multe luni, ca multe alte ţări din lume, la mai multe proiecte de vaccin împotriva COVID-19. Cel dezvoltat de centrul Gamaleia a fost realizat în colaborare cu Ministerul Apărării.

Similare
RECOMANDĂRI