Rusia a trimis o notă Statelor Unite, cerând să nu mai livreze arme Ucrainei. „Este inacceptabil”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rusia a trimis o notă Statelor Unite, cerând să nu mai livreze arme Ucrainei. „Este inacceptabil”

Moscova a trimis o notă Washingtonului, cerându-i să înceteze livrarea de arme Ucrainei, a spus ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, într-un interviu pentru televiziunea Rusia 24. Moscova a trimis o notă Washingtonului, cerându-i să înceteze livrarea de arme Ucrainei, a spus ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, într-un interviu pentru televiziunea Rusia 24.

Furnizarea de armament Ucrainei nu contribuie la găsirea unei soluţii diplomatice şi la rezolvarea situaţiei, a declarat Anatoli Antonov în interviu, potrivit agenţiei TASS.

„800 de milioane de dolari pentru arme livrate de Washington Kievului. Este o sumă enormă, care nu contribuie la găsirea unei soluţii diplomatice, la rezolvarea situaţiei. Am transmis o notă - da, am subliniat că este inacceptabil ca Statele Unite să livreze arme Ucrainei şi am cerut încetarea acestei practici”, a afirmat diplomatul rus, potrivit TASS.

Anatoli Antonov a mai spus că SUA „încearcă să ridice miza şi mai mult şi să agraveze situaţia”.

„Obiectivul este să împiedice - cum au declarat deschis senatorii americani - Rusia să stea ferm pe propriile picioare, ca interesele Rusiei să fie respectate în lume, ca vocea Rusiei să fie auzită”, a mai declarat Anatoli Antonov.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat joi un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru a echipa Ucraina cu artilerie grea, obuziere şi drone tactice. Primul astfel de pachet, anunţat pe 13 aprilie, a inclus sute de vehicule blindate şi elicoptere Mi-17.

Similare
RECOMANDĂRI