Senatul SUA a adoptat regulamentul pentru procesul privind demiterea lui Donald Trump
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Senatul SUA a adoptat regulamentul pentru procesul privind demiterea lui Donald Trump

Senatul Statelor Unite a adoptat miercuri regulile referitoare la procesul care ar putea duce la demiterea preşedintelui Donald Trump şi a respins propunerile democraţilor privind citarea mai multor oficiali şi solicitarea unor documente, informează Reuters, citată de Mediafax.

În cadrul discuţiilor din Senat, avocatul lui Donald Trump a declarat că eforturile democraţilor pentru demiterea preşedintelui nu au o bază solidă şi sunt făcute doar pentru a schimba rezultatul alegerilor prezidenţiale. La rândul lor, reprezentanţii Partidului Democrat au declarat că există dovezi solide că Trump este vinovat de acuzaţiile care îi sunt aduse.

Astfel, potrivit regulamentului adoptat miercuri, pentru început vor exista 48 de ore de audieri, câte 24 pentru fiecare parte, de-a lungul a şase zile. Cu această ocazie, apărătorii şi contestatarii lui Trump vor avea ocazia de a-şi prezenta argumentele în faţa senatorilor.

Această procedură va începe miercuri, la ora locală 13:00 (20:00, ora României, n.red.).

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, l-a inculpat pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Similare
RECOMANDĂRI