Sondaj: Vladimir Zelenski conduce în clasamentul încrederii ucrainenilor în politicieni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sondaj: Vladimir Zelenski conduce în clasamentul încrederii ucrainenilor în politicieni

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat în Ucraina de compania RATING arată că preşedintele ucrainean conduce în clasamentul încrederii ucrainenilor în politicieni, scrie portalul Liga, citat de Rador.

Conform sondajului, preşedintele Vladimir Zelenski se bucură de încrederea a 63% dintre ucraineni, în timp ce 25% din cei chestionaţi nu au încredere în şeful statului. În ceea ce priveşte încrederea populaţiei în liderii partidelor politice, sondajul arată că de cea mai mare încredere se bucură solistul Sviatoslav Vakarcuk (24%), care şi-a înfiinţat recent partid şi a anunţat că va candida la scrutinul parlamentar anticipat din 21 iulie. Pe locul doi se situează liderul partidului „Poziţia Civică”, Anatoli Hriţenko (22%), urmat de şeful partidului „Forţă şi Onoare”, Igor Smeşko (21%), liderul partidului pro-rus „Platforma de opoziţie - Pentru Viaţă”, Iuri Boiko (21%) şi şefa partidului „Batkivşcina”, ex-premierul Iulia Timoşenko (19%).

În premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, care conduce partidul „Strategia Ucraineană”, de asemenea, au încredere 19% dintre cetăţenii ucraineni participanţi la sondaj. Acesta este urmat de liderul partidului „Samopomici", primarul oraşului vestic Lviv, Andri Sadovi (14%).

Sondajul mai arată că doar 14% dintre cetăţeni au încredere în fostul preşedinte Petro Poroşenko, în prezent lider al partidului „Solidaritatea Europeană”.

Similare
RECOMANDĂRI