Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sri Lanka: Au fost arestaţi 24 de suspecţi, atentatele nu au fost revendicate până acum

Bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la aproape 300 de morţi şi cel puţin 500 de răniţi. Bombele au fost detonate aproape simultan în biserici catolice şi hoteluri de lux din capitala şi în alte două oraşe. Iar Statele Unite avertizează că pot urma noi atacuri. Au fost arestaţi 24 de suspecţi în această anchetă, în timp ce atentatele rămân nerevendicate.

Teroarea a pus stăpânire pe întreaga ţară, peste tot patrulează soldaţi înarmaţi până în dinţi, sunt măsuri de securitate ca în vreme de război. Autorităţile sri-lankeze se declară "în stare de şoc", dar recunosc că aveau încă de acum 10 zile informaţii despre atentate iminente. 

Ranil Wicramasinghe, prim-ministrul din Sri Lanka: Cel puţin trei din seria de 7 atentate au fost comise de atacatori sinucigaşi. Poliţia a găsit o camionetă în care au fost transportaţi teroriştii, a percheziţionat şi o casă în care au stat ei. În timpul raidului, s-a detonat alt kamikaze şi trei poliţişti au murit în explozie. Încă o bombă artizanală a fost găsită şi detonată noaptea trecută în apropierea aeroportului din capitala Colombo. Anchetatorii cer sprijin în străinătate, pentru a afla dacă există legături cu terorismul internaţional”.

În Sri Lanka nu a mai fost o asemenea răbufnire de violenţă de la sfârşitul războiului civil, în urmă cu 10 ani. E doliu, acum.

Lovitura primită de srilankezi va avea ecouri multă vreme, de acum înainte. Turiştii tocmai începuseră să capete încredere, veneau în număr tot mai mare, atraşi de plaje idilice şi natura luxurianta. Temerile îi alungă, acum. Orice loc public poate deveni ţinta. Alerta se menţine, sunt foarte probabile noi atacuri, pentru că grupările care au făcut măcelul de ieri nu au fost anihilate.
Similare
RECOMANDĂRI