Stare de urgenţă în Canada. Stratul de zăpadă a crescut cu 76 de centimetri într-o singură zi
Sursa foto:digi24.ro Vizualizari:

Stare de urgenţă în Canada. Stratul de zăpadă a crescut cu 76 de centimetri într-o singură zi

A fost stare de urgenţă în estul Canadei, în provincia Newfoundland şi Labrador, din cauza unor căderi record de zăpadă. În doar 24 de ore, stratul de nea a crescut cu 76 de centimetri. În capitala provinciei, maşinile au fost complet îngropate, iar drumurile au devenit impracticabile. Armata canadiană a fost mobilizată să ajute la deszăpezire.

Canadienii sunt obişnuiţi cu zăpada, dar nimic nu îi putea pregăti pe locuitorii provinciei Newfoundland pentru viscolul care s-a abătut asupra lor.

Stratul de zăpadă a crescut cu aproape un metru iar vântul a bătut cu peste 130 de kilometri pe oră, care a format şi troiene uriaşe. Greul a început abia după ce nu a mai nins, când oamenii au ieşit din case, cu lopeţile în mâini, ca să mute tonele de zăpadă care s-au aşezat pe orice. Capitala Newfoundland, oraşul Saint John, de obicei aglomerat, a fost complet paralizat. Chiar şi aşa, unii au putut să vadă şi părţile bune.

Iată ce spun unii canadieni:

„Am zis să ies şi să mă uit în jur deoarece este foarte, foarte rar să vezi străzile din centrul St. John atât de liniştite.”

„Ştiţi ce? Când nu bate vântul şi ieşi la o plimbare de seară, este chiar foarte frumos şi destul de romantic.”

„Pe strada mea locuieşte un domn care a fost operat acum două săptămâni. Am mers să văd ce face şi l-am ajutat să dea zăpada.”

Guvernul federal canadian a anunţat că va ajuta autorităţile din Newfoundland şi Labrador. Armata canadiană a fost deja mobilizată să ajute la deszăpezire. Dar meteorologii au anunţat că va începe din nou să ningă abundent, la începutul săptămânii viitoare.

Similare
RECOMANDĂRI