Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sudul Madridului e sub ape. Furtuna care a devastat sud-estul Spaniei a ajuns şi în centrul regatului

Sudul Madridului e sub apă. Furtunile şi ploile puternice din ultimele zile au afectat grav canalizarea suburbiei capitalei spaniole. Pentru localnici a fost o adevărată tragedie pentru că au trecut doar câteva săptămâni de la ultimele inundaţii, iar ei au fost nevoiţi, din nou, să scoată apa din pivniţe şi garaje. Corespondentul TVR în Spania, Felix Damian, are amănunte.

Fenomenul meteorologic care a făcut ravagii în sud-estul Spaniei a provocat daune importante şi în centrul peninsulei.

Locuitorii oraşului Arganda del Rey au suferit efectele furtunilor din ultimele zile, care au ridicat nivelul apei şi străzile localităţii au fost ocupate de torenţi foarte puternici.

Cei care au avut locuinţele sau garajele inundate de apă adusă de ploi nu au avut altă soluţie decât să măture singuri noroiul care a ajuns în interiorul clădirilor pentru a doua oară în ultima lună.

Pompierii au intervenit în peste 100 de situaţii în care oamenii erau blocaţi de ape în propriile locuinţe.

Ploile si furtunile care au devastat mai multe localităţi din sud-estul peninsulei au pierdut din forţă, dar lasă în urma lor daune imense şi 6 persoane decedate.

Cel puţin 1000 de militari au fost mobilizaţi pe lângă echipajele de intervenţie ca să sprijine operaţiunile de salvare din provinciile Murcia şi Alicante.

Similare
RECOMANDĂRI