UPDATE: Catastrofă aviatică lângă Moscova: Pilotul a cerut turnului de control să aterizeze de urgenţă
Sursa foto:The New Times Vizualizari:

UPDATE: Catastrofă aviatică lângă Moscova: Pilotul a cerut turnului de control să aterizeze de urgenţă

UPDATE: Potrivit BBC, care citează gazeta.ru, pilotul ar fi cerut să aterizeze de urgenţă, acesta urma să ducă avionul pe aeroportul Jukovsk, un aeroport militar de lângă Mosocova. Ministerul de Externe de la Chişinău a luat legătura cu ambasada ţării noastre de la Moscova pentru a afla dacă printre victime sunt şi cetăţeni ai Republicii Moldova .

Site-ul Flightradar a stabilit că aeronava AN 148 ar fi atins limita de 1800 de metri şi se deplasa cu 600 de km la oră apoi a coborât la 1500 de metri, după puţin timp a urcat din nou la 1800 de metri. Ulterior a coborât la 900 de metri şi a dispărut de pe radare.

O aeronavă de model AN (Antonov) 148 s-a prăbuşit în apropierea Moscovei la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul Domodedovo. La bord se aflau 65 de pasageri şi 6 membri ai echipajului. În urma impactului cu solul nimeni nu a supravieţuit.

Aeronava aparţinea companiei aeriene Liniile Aeriene din Saratov şi executa o cursă Moscova-Orsk. La faţa locului s-au deplasat echipe de slavare care însă au trebuit să-şi croiască drum din cauza zăpezii înalte.

O comisie specială urmează să stabilească toate cauzele accidentului.
Similare
RECOMANDĂRI