Ucraina a impus noi sancţiuni economice împotriva Rusiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ucraina a impus noi sancţiuni economice împotriva Rusiei

Ucraina a introdus noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, care prevăd interzicerea furnizării anumitor produse şi introducerea unor taxe speciale, a anunţat executivul de la Kiev dupa o reuniune a Cabinetului, potrivit TASS.

„Sunt măsuri în oglindă – un embargou şi taxe speciale asupra produselor ruseşti”, a spus premierul Volodimir Groisman, menţionând că acestea se vor aplica pe bunuri „produse în totalitate” în Ucraina sau care pot fi înlocuite cu produse alternative.

Vicepremierul Ucrainei, Stepan Kubiv, a declarat că interdicţia a fost impusă în cazul anumitor „bunuri industriale, îngrăşăminte minerale, produse agricole, vehicule, placaj de lemn etc.”. Potrivit acestuia, această decizie are drept scop prevenirea scurgerii de capital în ţara agresoare, precum şi sprijinirea ecnomiei ucrainene şi crearea de noi locuri de muncă.

Prin a doua sa decizie, executivul ucrainean introduce de la 1 august taxele speciale asupra importurilor de mărfuri din Federaţia Rusă. Kubiv a spus că noile taxe vor fi determinate ca „procent din valoarea declarata în vamă” a produsului. Aceste taxe se vor aplica tuturor mărfurior din Federaţia Rusă, cu excepţia „importurilor sensibile”, care includ cărbune, cocs, benzina, gazul lichefiat şi produsele farmaceutice.

Urmare a acestor masuri, Guvernul ucrainean se aşteaptă, în a doua jumătate a anului, la venituri suplimentare la bugetul de stat de cel puţin 3,7 miliarde grivne (141,2 milioane dolari). Aceste fonduri vor fi utilizate pentru programele de substituire a importurilor.

Similare
RECOMANDĂRI